COVİD-19’UN BELİRTİLERİ NELERDİR?

07/09/2021

Sars-Cov-2 virüsü Covid-19’a sebep olan virüstür.

Sars-Cov-2 virüsü bir bireyin hücreleri içersinde çoğalmaya başlamışsa o birey Sars-Cov-2 virüsü ile enfekte olmuş demektir.

Sars-Cov-2 virüsü ile enfekte olan bireylerin önemli bir kısmında hastalık belirtisi görülmez.

Hastalık belirtisi görülen Covid-19’lu hastalarda hafif hastalık belirtilerinden ağır hastalık belirtilerine kadar değişen geniş bir belirti çeşitliliği vardır.

Sars-Cov-2 virüsüne maruziyetten 2-14 gün sonra belirtiler ortaya çıkabilir.

Covid-19’un başlıca belirtileri şunlardır;

Boğaz ağrısı,

Burun akıntısı,

Ateş,

Titreme,

Öksürük,

Nefes darlığı,

Çabuk yorulma, Halsizlik,

Kas ağrıları, Eklem ağrıları, Sırt ağrısı, Tüm vücutta ağrı,

Baş ağrısı,

Tat ya da koku kaybı,

Bulantı,

Kusma,

İshal.

Hastalarda tüm semptomların olması beklenmez. Hastalarda bunlardan başka belirtiler de ortaya çıkabilir, özellikle eşlik eden kronik hastalığı olanlarda ya da yaşlılarda ek belirtiler olabilir. profdromerdeniz.com.

 

Yasal Uyarı: Bu web sitesindeki tıbbi bilgiler yalnızca bilgi kaynağı olarak kabul edilebilir, herhangi bir tıbbi tavsiye olarak kabul edilemez, herhangi bir teşhis veya tedavi amacıyla kullanılamaz veya bu bilgilere teşhis veya tedavi amacıyla güvenilemez. Bu web sitesindeki tıbbi bilgiler hasta eğitimi amaçlı değildir ve hasta doktor ilişkisi oluşturamaz. Sağlıkla ilgili alacağınız herhangi bir karar veya tıbbi tavsiye için lütfen doktorunuza danışın. profdromerdeniz.com

YASAL BİLGİLENDİRME
Bu web sitesindeki tıbbi bilgiler yalnızca bilgi kaynağı olarak kabul edilebilir, herhangi bir tıbbi tavsiye olarak kabul edilemez, herhangi bir teşhis veya tedavi amacıyla kullanılamaz veya bu bilgilere teşhis veya tedavi amacıyla güvenilemez. Bu web sitesindeki tıbbi bilgiler hasta eğitimi amaçlı değildir ve hasta doktor ilişkisi oluşturamaz. Sağlıkla ilgili alacağınız herhangi bir karar veya tıbbi tavsiye için lütfen doktorunuza danışın. profdromerdeniz.com

Bu web sitesi Yasemin Işık Deniz tarafından hazırlanmıştır.
E-mail: [email protected].

Copyright by Ömer Deniz 2021. All rights reserved. Telif hakkı Ömer Deniz'e aittir 2021. Tüm hakları saklıdır.

error: Content is protected !!