MASKE TAKMAK ÖNEMLİ MİDİR?

07/09/2021

Sars-Cov-2 virüsü Covid-19’a sebep olan virüstür.

Sars-Cov-2 virüsü bir bireyin hücreleri içersinde çoğalmaya başlamışsa o birey Sars-Cov-2 virüsü ile enfekte olmuş demektir.

Sars-Cov-2 virüsü ile enfekte bir birey virüs içeren küçük partikül ve damlacıkları öksürük, hapşırık, konuşma vs. ile ortam havasına bırakır.

Virüs içeren bu partikül ya da damlacıklar diğer insanlar tarafından solunum yoluyla alınabilirler ve böylece bu bireylere virüs bulaşabilir.

Solunum yolu Sars-Cov-2 virüsünün temel bulaş yoludur. profdromerdeniz.com

Solunum yolu ile ağız, burun, üst hava yolları ve akciğerlerin gaz alışverişi yapılan en küçük ünitesi olan alveollere kadar yani akciğerin en uç noktalarına kadar Sars-Cov-2 virüs bulaşı olabilir.

Bundan başka, Sars Cov-2 virüsü ile enfekte bireylerin maske takmaları bu bireylerin konuşma, hapşırma, öksürme vs. ile çevrelerine virüs bırakmalarını büyük oranda azaltır.

Yukarıda anlatılan nedenlerle maske takmak virüs bulaşını önlemek adına çok önemlidir. profdromerdeniz.com

 

Yasal Uyarı: Bu web sitesindeki tıbbi bilgiler yalnızca bilgi kaynağı olarak kabul edilebilir, herhangi bir tıbbi tavsiye olarak kabul edilemez, herhangi bir teşhis veya tedavi amacıyla kullanılamaz veya bu bilgilere teşhis veya tedavi amacıyla güvenilemez. Bu web sitesindeki tıbbi bilgiler hasta eğitimi amaçlı değildir ve hasta doktor ilişkisi oluşturamaz. Sağlıkla ilgili alacağınız herhangi bir karar veya tıbbi tavsiye için lütfen doktorunuza danışın. profdromerdeniz.com

YASAL BİLGİLENDİRME
Bu web sitesindeki tıbbi bilgiler yalnızca bilgi kaynağı olarak kabul edilebilir, herhangi bir tıbbi tavsiye olarak kabul edilemez, herhangi bir teşhis veya tedavi amacıyla kullanılamaz veya bu bilgilere teşhis veya tedavi amacıyla güvenilemez. Bu web sitesindeki tıbbi bilgiler hasta eğitimi amaçlı değildir ve hasta doktor ilişkisi oluşturamaz. Sağlıkla ilgili alacağınız herhangi bir karar veya tıbbi tavsiye için lütfen doktorunuza danışın. profdromerdeniz.com

Bu web sitesi Yasemin Işık Deniz tarafından hazırlanmıştır.
E-mail: [email protected].

Copyright by Ömer Deniz 2021. All rights reserved. Telif hakkı Ömer Deniz'e aittir 2021. Tüm hakları saklıdır.

error: Content is protected !!